Het grote Olympische app overzicht

19 juli 2012 - De apps zijn momenteel niet meer weg te denken in ons leven. Daarom hebben wij een selectie gemaakt uit het grote aantal Olympische apps en en deze persoonlijk getest. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van de IOS platform (Apple), maar de meeste zijn ook via Android beschikbaar.
 

1. De Holland Heineken House app
Er is geen HHH app dit jaar. In tegenstelling tot tijdens de winterspelen van Vancouver, toen men deze wel heeft uitgegeven. In plaats daarvan kunnen de bezoekers straks (vanaf donderdag 26 juli) gebruik maken van de mobiele website van het HHH. Dit zal mogelijk via de URL van  www.hollandheinekenhouse.nl zijn.
In het hele HHH is er gratis Wi-Fi voor de bezoekers zodat iedereen alle mooie momenten kan delen met de rest van de wereld. Naast de bestaande menu opties zal de shop, de plattegrond en andere informatie worden toegevoegd.

Oordeel: Nog geen persoonlijk oordeel mogelijk, want nog niet kunnen testen.

 

http://www.olympic-games.eu/files/albums/albumbig9_183081_953910.jpg2. De NOC*NSF app

Speciaal voor de Olympische en Paralympische Spelen heeft NOC*NSF een zeer uitgebreide app uitgebracht met heel veel informatie en verschillende social media mogelijkheden. DE app heeft de volgende onderdelen: de teams met alle atleten, een overzicht met alle wedstrijden, nieuws, de resultaten, de venues waar gesport gaat worden, foto's en video's en een heuse fan wall. Ook kan je prijzen winnen door sociaal actief te zijn via de app. De app heeft de mogelijkheid om alle data lokaal op te slaan zodat je ook off-line toegang houdt tot de informatie.

Oordeel: een zeer mooie app, maar met iets te veel mogelijkheden, of net niet overzichtelijk genoeg. De app die je wel alle informatie geeft over het Nederlands Olympisch team.


http://www.olympic-games.eu/files/albums/albumbig9_438464_469510.jpg3. Zin in Goud - Rabobank

Rabobank is de grootste sportsponsor van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de wielerploeg, het hockey en de paardensport. Met de "Zin in Goud" app zet men met name de Rabo sporter in het zonnetje. Daarbij het programma en de Twitter berichten van de sporters die hun bericht hebben aangevuld met #ziningoud. Misschien wel de belangrijkste functie van deze app is de mogelijkheid om met een paycard (NFC) mobiel je saldo te kunnen bekijken en opwaarderen. Dit is erg gemakkelijk voor de HHH bezoeker die dan niet in de rij hoeft te staan en altijd zijn saldo kan bekijken.

Oordeel: Inhoudelijk minder sterk, maar onmisbaar voor de HHH bezoeker.


http://www.olympic-games.eu/files/albums/albumbig9_692542_595007.jpg4. London Underground en London Tube

Onmisbare apps voor iedereen die naar Londen gaat. De London Underground app is niet veel meer dan een digitale kaart van het metro netwerk van Londen. Ook offline werkt de app en je hebt geen data verbinding nodig. De London Tube app heeft meer mogelijkheden naast de kaart zoals de lijnen, informatie over de stations en als belangrijkste functie eventuele verstoringen en vertragingen op lijnen. Zeker tijdens de Olympische Spelen erg nuttig.

Oordeel: De London Tube app heeft veel meer functies, maar heeft ook een data verbinding nodig.


http://www.olympic-games.eu/files/albums/albumbig411907_897485.jpg5. De officiŽle Londen 2012 resultaten app
De enige Londen 2012 app met daarin alle schema's, plattegronden, atleten info en alle resultaten. Niet alleen per sport, maar ook per atleet en per land. Daarnaast geeft de app nieuws over de Olympische Spelen. Onwaarschijnlijk veel informatie over alle sporten. De app is alleen in het Engels, maar leest makkelijk. Irritant is de reclame onderaan het scherm die steeds terug komt.
Oordeel: Je kan Nederland als land instellen en dan alle informatie over medailles via push ontvangen. Zo heb altijd het laatste Nederlandse medaille nieuws.

http://www.olympic-games.eu/files/albums/albumbig9_891377_109738.jpg6. Londen 2012 - pocket gids
In tegenstelling tot de resultaten app is deze officiŽle app meer gericht op alles om de Olympische Spelen heen. Naast de informatie over de locaties en zelfs de tribunes (je kan zien waar je zit) vind je hier ook informatie over de route van de vlam, het culturele festival en het plannen van je reis naar de wedstrijden.
Oordeel: Er zit een stukje overlap in beide apps, maar beide zijn een rijke aanvulling voor de bezoeker van de Olympische Spelen in Londen.

  Bookmark and Share 
Naar boven