Holland Heineken House

Holland House Beijng

Inleiding

Over het Holland Heineken House (HHH) is al zo veel geschreven, maar je kunt er pas over mee praten als je er zelf ooit een keer bent geweest. Dus hierbij de uitnodiging om eens te komen kijken. Vancouver is mogelijk wat te ver weg, maar al in 2012 kun je heel eenvoudig even een dagje naar London gaan. Voor de Olympische Spelen, en voor het HHH. Je komt terecht in een oase van Nederland, oranje, feest en je kan er ook nog een biertje met een kroket eten. Wat wil je nog meer.

"O Zone" Richmond

Het HHH zal het stralende middelpunt zijn van de zogenaamde "O Zone".  Dit is een, speciaal voor de Olympische Spelen opgezet, festival terrein van meer dan 66 voetbalvelden groot. En het is gratis toegankelijk. Hier zullen diverse artiesten optreden zoals Bedouin Soundclash, Wintersleep and Tokyo Police Club. Maar er zijn nog veel meer verschillende activiteiten, voor elk wat wils. Het terrein is elke dag open van 3 uur 's middags tot 11 uur 's avonds. Download hier de plattegrond van het terrein.

"O Zone" Richmond Vancouver 

Holland Heineken House Vancouver

Het HHH staat dus eigenlijk niet in Vancouver, maar in Richmond, aan de zuidkant van Vancouver. De locatie is heel strategisch gekozen door Heineken. Midden in de "O Zone" en dichtbij zowel de Olympic Oval als het Richmond Shopping Center.

Minoru Arenas is normaal een ijshockey stadion (van de lokale club de Richmond Sockeyes) en bestaat uit twee hallen. Een daarvan heeft heeft tribunes ,de andere niet. Overigens zullen deze waarschijnlijk geheel leeg worden opgeleverd en geheel worden aangepast. Oranje zal je veelvuldig terugzien.

Omgeving HHH Vancouver

Minoru Arena  Minoru Arena

Het officiŽle persbericht is nog niet gepubliceerd, maar we weten al aardig wat feiten en gegevens

Adres:
Minoru Arenas (MA) 7551 Minoru Gate Richmond, B.C. V6Y 1R8
Openingstijden:
van 9:00 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts
Capaciteit:
3 tot 4000 personen (afhankelijk van de vergunning)

HHH En sfeer impressie

Langzaam druppelt de eerste informatie binnen over hoe het HHH er in Vancouver uit gaat zien. En het ziet er weer fantastisch uit. En de prijs van het glas bier is ook al bekend: 2,56 voor een tapbiertje. Hmmm heerlijk. Voor een zelfde bedrag krijg je ook een broodje kroket, of een patat met mayonaise. Met dank aan Albron die dit allemaal weer helemaal top in orde gaat maken.

Alle andere prijzen en reserveringen in de verschillende restaurants kan je boeken via deze link van ATP, de officiŽle hospitality partner van het Holland Heineken House.

Holland Heineken house Vancouver

Holland Heineken house Vancouver

Holland Heineken house Vancouver

Holland Heineken house Vancouver

En is er ook al een film gevonden met een digitale impressie van het Holland Heineken House. Deze wil ik je niet onthouden en geeft een heel goed beeld hoe alles er uit gaat zien straks in Vancouver.

Plattegrond Holland Heineken House

En ook de plattegrond van het HHH is vrijgegeven. Dus nu alvast goed bestuderen, dan vind je straks blind je weg door de verschillende ruimten. Handig als het zicht wat troebel is na alle huldigingen.

Plattegrond Holland Heineken house 2010 Vancouver

Holland Heineken House onderweg naar Vancouver (29-12-2009)

Vandaag, 29 december zijn er 37 zeecontainer vertrokken vanuit Nederland richting Vancouver. Deze bevatten alle ingrediŽnten om, straks tijdens de Olympische winterspelen, een succesvol Holland Heineken House te organiseren. Men heeft hiermee de lange eerste periode van voorbereiding afgesloten.

Alleen al voor het bier zijn er 4 containers volledig gevuld met fusten van 50 liter. Normalerwijze zou men het Heineken bier direct uit Canada kunnen gebruiken, maar daar maakt men gebruik van 30 liter fusten. Dus 'echt' Nederlands bier in Canada. Nu maar hopen dat deze containers niet overboord slaan tijdens de lange bootreis...

Natuurlijk zullen ook de traditionele bitterballen (6200), de kroketten (12000) en de kaassoufflťs (1600) niet ontbreken. Ik hoop dat ook de frikadellen er bij zijn; mijn favoriet! Alle materialen om het HHH te kunnen bouwen, inrichten en uitrusten worden zo meegenomen. Om nog enkele andere zaken te noemen, bars, koeling, 600 m2 tent, de 538 radiostudio, chocola en zelfs polsbandjes worden meegenomen. 

Op 17 januari zullen de containers aankomen en vanaf de 25ste begint men met het opbouwen van het HHH. De opening zal zijn op donderdag 11 februari 2010.

HHH richting Vancouver 2010 HHH richting Vancouver 2010

Artiesten bekend gemaakt die gaan optreden in het HHH in Vancouver (19-01-2010)

"Veel herkenbaarheid in de line-up van de artiesten in het Holland Heineken House" Het beproefde concept vanuit het verleden wordt gelukkig doorgetrokken in Vancouver. Marco Borsato, Jan Smit, Guus Meeuwis, Roel van Velzen zijn reeds bekende verschijningen. Nieuw dit jaar zijn Gerard Joling, en Nick & Simon die het ultieme "Nederland" gevoel gaan meemaken ver weg aan de andere kant van de aardbol.

Helaas is BlÝf er dit jaar (nog) niet bij. Ik heb hier persoonlijk zeer goede herinneringen aan vanuit Turijn. Zij speelden toen op verzoek van het publiek "Liefs uit Turijn". Ik verlang nog graag terug naar dat moment. Kippenvel en tranen... Tussen 19 februari en 1 maart hebben zij geen optredens, dus wie weet?!

538 is er ook weer bij met het team van Edwin Evers. Zij zenden het populaire ochtendprogramma live uit vanuit Vancouver. Edwin treedt daarnaast ook op met zijn band "Evers slaat door". Samen met de "Coronas" verzorgen zij het voorprogramma en begeleiden de artiesten.

Humberto Tan is voor de tweede keer de gastheer in het Holland House. Dit alles geeft aan dat Heineken een top programma heeft samengesteld en dat de gasten optimaal kunnen gaan genieten van de Nederlandse sfeer. Ook leuk voor de Canadese bezoekers die in grote getale naar het HHH zullen gaan komen.

Voorlopige programmering (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en aanvullingen):

Datum

Artiest

Datum

Artiest

Vrijdag 12 februari n.n.b. Zondag 21 februari Guus Meeuwis
Zaterdag 13 februari Marco Borsato Maandag 22 februari Gerard Joling
Zondag 14 februari Jan Smit Dinsdag 23 februari Guus Meeuwis
Maandag 15 februari Nick & Simon Woensdag 24 februari Roel van Velzen
Dinsdag 16 februari Jan Smit Donderdag 25 februari Gerard Joling
Woensdag 17 februari Nick & Simon Vrijdag 26 februari Roel van Velzen
Donderdag 18 februari n.n.b Zaterdag 27 februari n.n.b.
Vrijdag 19 februari n.n.b. Zondag 28 februari (besloten crewfeest?)

Het HHH is in aanbouw....

Afgelopen zondag zijn de ijsmachines van de 2 ijshockey hallen uitgezet. Dan duurt het even voordat het ijs gaat smelten en men het ijs kan verwijderen. Dat is het begin van de opbouw van het Holland Heineken House in Vancouver

We gaan sluiten want het HHH komt er aan HHH straks gesloten

HHH Vancouver in aanbouw HHH Vancouver in aanbouw

En na een weekje bouwen ziet het er al zo uit....

HHH na 1 week Vancouver HHH - in aanbouw

 (foto's via Twitter)

Eerste HHH medewerkers onderweg naar Vancouver

Vandaag, maandag 1 februari zijn de eerste 50 medewerkers van het Holland Heineken House naar Vancouver vertrokken om de eerste voorbereidingen te treffen zodat de rest later ook direct aan de slag kan. De standbouwers zijn nog volop bezig, maar deze groep gaat alvast kwartier maken.

HHH vertrek crewleden naar Vancouver - 1 HHH vertrek crewleden naar Vancouver - 1

Een IOC collega zat in hetzelfde vliegtuig en vroeg zich af welke atleten er in Vancouver aankwamen. De groep kreeg meer volop aandacht van de lokale tv pers. Meer dan dan beroemde atleten. De toon is gezet.

De 400 Nederlandse fietsen voor het HHH zijn ook aangekomen

 

De roem van het HHH komt nu al tot een hoogtepunt

Nu ik enkele dagen in Vancouver ben en in mijn blauwe pakje over straat heb gelopen, wordt je door verschillende mensen aangesproken, wat je gaat doen. En waar je vandaag komt. Steevast, begint men over het Holland Heineken House als je vertelt dat je uit Nederland komt. Het lijkt ongelofelijk, maar het verbaast mij ook nog elke keer. De vraag die daarna wordt gesteld is, kan je mij naar binnen loodsen.

Er geldt een open deur beleid bij het HHH, maar met een Nederlands paspoort heb je voorrang bij de ingang. Stiekem krijg ik het beeld van Turijn voor mijn ogen. Daar stonden op een bepaalde avond meer dan 3500 mensen voor de deur die naar binnen wilden. Helaas waren er al ruim 4000 binnen. De politie moest er toen aan te pas komen om de menigte rustig te houden. De dag erna hefft men de alle hekken op een andere manier geplaatst, zodat er meer wachtruimte ontstond. Men is hier gewaarschuwd. Dit gaat ook in Vancouver gebeuren!. Men had de hal dubbel zo groot kunnen maken, zonder enig probleem. We gaan het zien. Nog een weekje en dan is de opening

HHH mania HHH Vancouver Sun

De lokale kranten staan er vol mee, gisteren de Richmond News, vandaag de Vancouver Sun. En in de abri's ook allemaal posters met daarop de plattegrond van het HHH.

Het Holland Heineken House is geopend.

  Donderdag 11 februari 2010: 16:00 uur. Het HHH is open. Na vele maanden voorbereiding en weken van kijhard werken is het eindelijk zo ver, het Holland Heineken House is geopend. Erica Terpstra en Phillip de Ridder (alg. directeur Heineken Nederland) voerden de officiele handeling uit door het doorzagen van een boomstam. Dat is hier een soort gewoonte, en bomen genoeg.

hhh opening Foto: Heineken Nederland BV

De zaal ziet er prima uit en de crewmensen hebben heel erg hard gewerkt. De eerste gasten zijn binnen en eten voorzichtig een eerste hollandse snack. Het is nog niet de echte feestsfeer, en dat kan ook nog niet. De crewleden staan nog wat onwennig achter de bar en hebben zoms nog wat moeite met de betaalkaart snel te verwerken. Men werkt, net als in Turijn en Beijing, met een opwaardeerkaart zodat er geen contant geld aan te pas komt. De komende dagen zal de routine er snel in gaan komen, zeker weten.

Zaterdag is de eerste grote test. 's Middags de 5000m schaatsen in de Oval met Bob, Sven en Jan. de vooruitzichten zijn zodanig dat wij hier wel een medaille (of 2) gaan behalen. Mijn persoonlijke voorkeur groeit meer en meer naar Bob i.p.v. Sven. Dat heeft te maken met de houding van Sven waarmee hij geen fans maakt. Of hij sluit zich af voor alles en dan is het (hopelijk) een goede voorbereiding.

het HHH bestaat in de basis uit 2 grote hallen. De ene is de feesthal en daar worden de huldigingen gehouden. Aan beide zijden staan grote bars zodat een biertje nooit ver weg is. De andere hal is geheel alcoholvrij en daar staan de shops (Heineken en Suitsupply), een vitality campus waar je gezondheidsvragen (en oplossingen) kunt stellen en andere sponsors van NOC*NSF. Deze laatste hal zal zeker minder druk worden dan de feesthal.

Het is hier overigens heel prettig werken in het HHH. Het vertrouwde gezicht van Jessica, zij was er ook in Turijn en Beijing bij, zorgt voor een warm welkom. Vanuit de werkruimte hier heb je een goed overzicht op de zaal en het podium. Daar zal je de komende weken nog veel plaatjes van gaan zien. Meer foto's vind je hier

HHH Vancouver 11 februari 2010 HHH Vancouver 11 februari 2010HHH Vancouver 11 februari 2010 Het Holland Heineken House is geopend.

 

Terug naar boven...

 

Follow olympicgames_eu on Twitter